A pozsega-szlavónia megyei és a belovár-bilogora megyei magyarok között már a tavalyi évben jó együttműködés alakult ki, de a Petőfi Sándor Program második évére még több közös programban és tervben gondolkodnak. A Kisebbségek kulturális napján a magyar gasztronómiát standjukkal, friss lángossal, krumplipaprikással és kerámiacsuporban készített bablevessel mutatták be. A rendezvény kiemelt témája idén az ukrán konyha volt, de az olasz, cseh és szerb egyesületek is díszes standokkal és hagyományos ételeikkel készültek.
Október 1-jén a lipiki parkban a 11. Halfőző Versenyen 63 csapat mérte össze halászléfőző-tudományát. Összesen 400 kilogramm pontyból készült halászlé, amelyet a zsűri rendkívül hosszas tanácskozás tán értékelt. Sajnos a pakraci és daruvári magyarok csupán a 4. helyezést érték el, 58 másik csoporttal együtt. Bár az első helyet nem sikerült megszerezniük, cseppet sem keseredtek el, a halat közösen, jó hangulatban fogyasztották el.
A közös főzések során a Horvátországi Magyarok Közösségének tagjai Jankovics Róbert, a HMDK képviselőjelöltjének győzelmét is megünnepelték.