A 2015-ös év utolsó, ünnepi kóstolóján, a dúzsi Lehmann családi pincészet borait kóstolhatták vendégeink. A borokat maguk a borászok, Lehmann Tamás és édesapja Lehmann György mutatták be, egyúttal betekintést nyújtottak a kézműves borok elkészítésének rejtelmeibe is.
Lehmannék a Tolna-megyei Dúzson, egy hagyományos családi pincészetben "nevelgetik" boraikat a szőlővessző hajtásától a borok palackozásáig. A pinceházban a muzsika, a magyar népzene is gyakori vendég, amely boraik egyik legízesebb "kiegészítője".Tamás maga is muzsikus, így el sem lehetett volna képzelni ezt az eseményt élő népzene nélkül. Azonban, hogy a kapcsolatok ezen a téren is erősödjenek, a kiváló helyi együttes, a Heveder Zenekar két zenésze, két magyarországi zenésszel - magával a borásszal, és Hunyadi Péterrel, a Petőfi Sándor Program egyik ösztöndíjasával kiegészülve - közösen szolgáltatták a megfelelő hangulatot.
A bor-sor elején fölsorakozó friss, könnyed borokat, a bor-stúdió ízletes falatkáival párosítottuk. Az est második felében két klasszikus vöröset kóstolhattunk, - egy merlot-t valamint egy cabernet sauvignon-t - amelyekhez tökéletesen passzolt a borbár konyháján gondosan elkészített borjúpörkölt. A desszertről sem feledkeztünk meg: az édesszájúak nagy örömére Tőkés Erika mutatta be kézműves csokoládékölteményeit. A kóstolót éjszakába nyúló beszélgetés, ének és táncmulatság zárta.
A rendezvény nem titkolt szándéka, hogy a még "meghódításra váró" székelyföldi borkultúra magyarországi, vagy éppen határon túli magyar borászatokra, borvidékekre épüljön fel, hogy ezzel is erősítse a különböző nemzetrészek közötti kulturális kapcsolatokat.