Jelenlegi hely

Helyet-helyet nekünk is, ha kicsinyek vagyunk is!

IV. Gyulafehérvári Gyermek Szórvány Néptáncfesztivál

/ Hajdara-Herczeg Hajnalka /
hajdara.herczeg.hajnalka képe
Idén, 2018. október 13-án, immár negyedik alkalommal rendezték meg a főként Fehér megyei és szomszédos megyék gyermek néptáncegyütteseinek a Szórvány Néptáncfesztivált Gyulafehérváron.
Izgatott várakozás a nézőtéren, műsor előttEgy kis bolondozás a legjobb gyógyír az izgalomra (Kis-Fügevirág Táncegyüttes)Természetesen, lapádiasanMagyarlapádi lassú pontozó a táncházban

Az idei fesztiválon részt vett a Kézdiszentlélekről jött Perkő Néptáncegyüttes, a vajasdi óvodások csoportja, a gyulafehérvári Csűrdöngölő Néptáncegyüttes, valamint a férjem - Hajdara Tamás, és általam tanított nagyenyedi Kis-Fügevirág Táncegyüttes és a magyarlapádi Törökbúza Táncegyüttes.

A Kis-Fügevirág Táncegyüttes "Mesterségem címere..." című koreográfiájában gyermekjátékokon keresztül mutatta be a különböző mesterségeket - így lett többek között a CSŐSZ játéka a "Lopom, lopom szőlődet...", a KOFA játéka a "Hogy a csibe, hogy?", és - egy kis humorral fűszerezve - a NŐCSÁBÁSZ játéka az "Elvesztettem zsebkendőmet...". 

A magyarlapádi Törökbúza Táncegyüttes "Természetesen, lapádiasan" című műsorában magyarlapádi táncokkal kedveskedett a nézőknek: eljárva a fiúk által oly nagyon kedvelt lassú és gyors pontozót a lányok "kátazása", azaz csujogatása közben, valamint megmutatva páros táncaikat, a csárdást és szaporát. 

A programot vacsora, majd táncház zárta, ahol a helyi, gyulafehérvári zenekar, valamint a magyarlapádiakat is kísérő, falubeli Bésegítő Zenekar húzta a talpalávalót.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Szilágyi-Győri Lorándnak és családjának, akik fáradságot nem ismerve minden évben megszervezik ezt az alkalmat, ahol a gyermekek színpadi élményt kaphatnak, barátságos fellépői és nézői körben.