Jelenlegi hely

Karácsonyi harangszó

Adventi este Ürményházán

/ Kürtössy Péter /
kurtossy.peter2023 képe
Torontálvásárhely adott helyet a Dél-Bánáti Betlehemesek, és Karácsonyi Szokások Találkozójának. Az idén 26. alkalommal megrendezett eseményen szokott módon Ürményháza is részt vett. A Közművelődés Ürményháza Egyesület szervezésében a helyi általános iskolai tanulói képviselték falujukat a Karácsonyi harangszó címmel előadott karácsonyi történettel.

Természetes igény, és megszokott, hogy a találkozón játszott műsort Ürményháza lakói is láthassák, mely a Közművelődés Egyesület által rendezett esten bemutatásra is került. A helyi közösségi terem zsúfolásig megtelt, hogy megnézhessék a fiatalok előadását. A Cseh János tanító bácsi által rendezett darabot végig nagy figyelemmel követték, mely mosolygó arcokat, örömkönnyeket, és a végén hatalmas tapsot váltott ki nézőkből. A műsort követően az Egyesület nevében Pintér Annamária karácsonyi ajándékkal köszönte meg a darabban szereplő fiatalok, és a szervezésben résztvevő felnőttek munkáját. A rendezvényre eljövőket teával, forralt borral, és a szülők által készített számtalan finomsággal látták vendégül, akik kirakodó vásár keretében a diákok által készített karácsonyi díszeket is megvásárolhatták, és részt vehettek tombola játékon is, melyen az általános iskola tanulói és nevelő tanáraik által készített míves mézeskalács házikók kerültek sorsolásra. A befolyt összegből a diákok az iskola számára, a tanításban szükséges eszközöket vásárolnak majd.

A remek hangulatban, jókedvű beszélgetésekkel záródó este méltó volt advent napjaihoz, hiszen a bemutatott rövid karácsonyi színdarab, és a közösségben együtt eltöltött minőségi idő a lelkek mélyére hatóan tették teljesebbé a várakozás idejét, és az ünnepre való ráhangolódást.