Jelenlegi hely

Közös kincsünk a Duna

"Európa Dunája"

/ Vargyas Ildikó /
vargyas.ildiko képe
Február 1-én nemzetközi fotókiállítás ősbemutatójának adott otthont az Aknaszlatinai Művészeti Iskola „Európa Dunája” címmel.

A projektben résztevő fotóművészek, 50 színes és monokróm fényképen, sokféle helyszínről és nagyon sokféle nézőpontból tárták elénk a csodálatos folyó születését, élővilágát, épített környezetét és Duna-deltáig tartó útját. A kiállítás résztvevői titkokba és életérzésekbe nyerhettek betekintést egy-egy jól elkapott pillanattal. Olyan dolgokat láthattak, amelyre egyébként nem lett volna lehetőségük.

Japán, Szlovákia, Szerbia, Románia és Magyarország neves fotóművészei képviselték közösségeiket a kiállításon. Aknaszlatina után Bukarest következik, majd az összes Duna menti országban szeretnék bemutatni a tárlatot. A projekt ötlete a Jokohamai (Japán) Duna fotóklubtól indult, akik szerették volna többféle nézőpontból bemutatni, népszerűsíteni és bemutatni a Dunát, hozzájuk csatlakoztak a Duna menti országok fotósai.

A kiállítás kurátora, Tóth István felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy a kiállítás egyik célja, hogy bemutassa mit is jelet Európában a Duna folyó. Kiemelte, hogy közös értékeinket közösen kell megőrizzük a következő generációk számára.

A kellemes délutánt a művészeti iskola diákjainak koncertje tette hangulatossá, szemléltetve, hogy a különböző művészeti ágak nemcsak megférnek egymás társaságában, hanem ki is egészítik egymást.

A kiállítás egy hónapig tekinthető meg az iskola aulájában.