Jelenlegi hely

„Nagybányai cserkész vagyok, a Rozsály aljában lakok”

/ Széles Zsolt /
szeles.zsolt képe
Idén sem tétlenkednek a nagybányai Gróf Teleki Sándor cserkészcsapat tagjai.

Idén sem tétlenkednek a nagybányai Gróf Teleki Sándor cserkészcsapat tagjai.

Az immáron 33 éves cserkészcsapat a nyári nagytábor után az első tanévkezdő programon ellátogatott az avasfelsőfalui Luna Parkba. Az összesen hetven cserkész különböző nehézségű akadálypályákon léphetett ki a komfortzónájából. Ez a nap a jóidőé, a vidámságé és a kalandé volt.

Az ezt követő hétvégén zajlott le az újonc cserkészek próbáztatása, ahol eldőlt, hogy idén ki kaphatja meg a várva várt zöld nyakkendőjét, és lehet immáron teljesjogú cserkész.

A rákövetkező hétvégén pedig a koltói kastélyban ünnepélyes keretek között tartották a csapat 34. fogadalomtételét, ahol az újoncok fogadalmat tettek, a már cserkészek megújították fogadalmukat, mi szerint „hűen teljesítik a kötelességeiket, melyekkel Istennek, a hazának és embertársaiknak tartoznak”.

A nap során felkeresték a csapat névadójának, Teleki Sándornak a sírját, és a csapat fáját is, a koltói kastély kertjében elültetett páfrányfenyőt. A cserkészek hangja töltötte be az utcákat, miközben meneteltek:

Magyarok vagyunk, magyar ifjúság

Ismeri nevünket széles e világ

Fényes szép lesz újra a nevünk

Megmutatjuk, hogyha felnövünk!

A program zárásaként megteríttettek az asztalok otthonról hozott finomságokkal. Az immáron több mint 100 fős cserkészcsapat az este végeztével a cserkészet alapítójának tanításával hagyta el a kastélykertjét:

„Igyekezzetek jobb állapotban itthagyni ezt a világot, mint ahogyan találtátok”.