Jelenlegi hely

Sikeresen zárult a Hunyad megyei kisiskolások számára meghirdetett “Húsvéti rajzpályázat”!

/ Jeszenszky Melinda Teréz /
jeszenszky.melinda.terez képe
A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb eseménye, hiszen Jézus Krisztus feltámadását ünnepeljük, egyúttal az újjáéledő természetet is köszöntjük. Ez idő tájt minden esztendőben nagy a sürgés forgás, előkerülnek a húsvéti szimbólumok és hagyományos ételek kerülnek a családi asztalokra.

Idén a megváltozott körülmények következtében a húsvéti előkészületek a szokásostól eltérően zajlottak. Ennek dacára bebizonyosodott az, hogy az emberi kreativitás és leleményesség képes felülemelkedni minden nehézségen. Sok-sok program, esemény vándorolt online platformra, ezt a trendet követtük mi is a Petőfi Sándor Program Hunyad megyei Ösztöndíjasai, amikor meghirdettük Húsvéti rajzpályázatunkat a megye magyar tagozatos kisiskolásai számára.

A pályázat sikeresen zárult, hiszen a megye számos településéről érkeztek pályamunkák. A koordinátorok maguk az ösztöndíjasok voltak, Déván Orosz Erzsébet és Szabó Annamária, Csernakeresztúron Vörös Árpád, Petrozsényben Tímár Karina irányította a munkát. A vulkáni, szászvárosi és lupényi kisdiákokkal és pedagógusokkal a kapcsolatot jómagam tartottam.

Rendkívül érdekes alkotások születtek, öröm volt tapasztalni azt, ahogyan a kis pályázók alkotásaikon keresztül kifejezik érzelmeiket és gondolataikat, és értelmezik a húsvéti ünnepkör lényegét. Munkáikban nem csupán húsvéti szimbólumokat jelenítettek meg, hanem ősi hagyományokat is felidézték, ezzel is igazolva, hogy zsenge koruk ellenére a témával kapcsolatban gazdag ismeretekkel bírnak. A beérkező munkákat nem értékeltük a megszokott klasszikus módon (első helyezett, második helyezett), hiszen a cél nem a megmérettetés volt, hanem a hagyományok felelevenítése és az elvégzett közös munka. 
Ez a rajzpályázat bennünket Hunyad megyei ösztöndíjasokat is jobban összekovácsolt, közelebb kerültünk saját és egymás tanítványaihoz, valamint a munkánkat segítő pedagógusokhoz. Köszönet érte minden résztvevőnek, hiszen az összetartozás érzése megerősít bennünket, minden élethelyzetben így a jelen szituációban is.

Kérem lapozzák szeretettel az alábbi albumokat, amelyekben korosztályokra bontva közzétettük a legkiemelkedőbb, legkreatívabb alkotásokat.