Ismét megrendezték a háromnapos magyarlapádi hétvégét
A pénteken este és szombat délelőtt érkező vendégeket bevezettük a klasszikus magyarlapádi feldolgozású disznóvágás rejtelmeibe, amelynek készítményeit a teljes hétvége folyamán élvezhettünk kolbász, májas (májkrém), töltött káposzta és egyéb formákban. Ugyanezen este a magyarlapádi Törökbúza és Gyöngypárta Táncegyüttes egy rövid műsorral kedveskedett a vendégeknek, néptánc-, valamint népdaltanítással egyetemben.
Vasárnap az ide látogatók egy maroknyi csapatával ellátogattunk a gyulafehérvári várba, a parasztházairól híres, az UNESCO világörökség javaslati listáján számontartott Torockóra, valamint körbejártuk a falu utcáit is, izgalmas ismereteket átadva számukra a falu életéről, rendszeréről.
A hétfőre átnyúló magyarlapádi hétvégét báró Bánffy Farkas fugadi birtokán zártuk. A helyszínt gyalogszerrel közelítettünk meg a dombokon át (körülbelül egy órás túrával), majd muzsikával, piknikezéssel és a birtokon lévő kastély megtekintésével tettük izgalmassá az addig is felejthetetlen programsorozatot.