Jelenlegi hely

Tét az országos döntő!

avagy iskolánkban rendezték meg a Kriza János balladamondó, balladaéneklő és népmesemondó verseny megyei fordulóját

/ Nagy Anna /
nagy.anna képe
Az őszi vakáció előtt került sor a Kriza János balladamondó, balladaéneklő és népmesemondó verseny megyei fordulójára Temesváron, a Bartók Béla Elméleti Líceumban. A verseny tétje az országos döntőbe való továbbjutás volt, amelyet novemberben rendeznek meg Sepsiszentgyörgyön.
A versenyzők díjazásaCsoportkép a verseny résztvevőivel

Örömmel tettem eleget annak a felkérésnek, hogy zsűrizzek a Kriza János balladamondó, balladaéneklő és népmesemondó verseny megyei fordulóján az V-XII. osztályosok kategóriájában. Izgatottan vártam a verseny napját, hiszen néhány évvel ezelőtt még én is számos mesemondó és versmondó versenyen vettem részt versenyzőként.

Érdekes volt megtapasztalni egy ilyen típusú megmérettetést a "másik oldalon", zsűriként. Igazán kellemes délutánt tölthettünk együtt szebbnél szebb, tanulságosabbnál tanulságosabb népmeséket és balladákat hallgatva.

Ahogyan a gyerekek is gazdagodtak azáltal, hogy időt és energiát nem kímélve ilyen szép népmesékkel és balladákkal készültek a versenyre, úgy gazdagodtunk mi is őket hallgatva. A versenyzők igazán komolyan vették a feladatot, éppen ezért roppant nehéz dolgunk volt zsűriként. Viszont dönteni kellett, méghozzá arról, hogy kik képviseljék Temes megyét az országos döntőben. Az értékelésnél figyelembe vettük többek között a hangsúlyozást, az előadásmódot, továbbá az időkeret betartását.

Hálásan köszönöm ezúttal is a lehetőséget, hatalmas megtiszteltetés volt zsűrielnökként értékelni a versenyt, a versenyzőket, valamint átadni a díjakat.