Jelenlegi hely

harlov.csortán.melinda

2020.06.02.
eseménysorozat
Minden meghatározó esemény több szempontból, sokféle feldolgozási módszerrel megközelíthető. Egy történelmi esemény, mely ugyan lezárta az első világégést, mégis hosszantartó következmények sorával járt, még több feladatot állít elénk. A CsMMSz...
2020.04.27.
Varjos koncert
A Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetségének központi szabályzatában és így az egyes helyi szervezetek irányelvei közt szerepel a magyar nyelv és kultúra ápolása és életben tartása mellett, azok megismertetése is a helyi többségi társadalommal.
2020.01.29.
tervezés jövőbe nézés
Sokszor mondják, hogy lassan indul az év, és ez igaznak tűnhet Morvaország 2020-s évére is, azonban a valóság mást mutat.
2019.12.05.
világosság és remény
Advent a latin adventus, eljövetel szóból származik, és a karácsony előtti időszakot jelöli. Mind a népi hagyományok, mind a vallási liturgiák szerint ez a visszafogott, várakozó komolysággal jellemezhető elcsendesedés időszaka. Az alábbi sorok a...
2019.11.30.
Születésnap az Ostravai Magyar Klubban
Minden évben számos kerek évforduló, fontos dátum gazdagítja a szürke hétköznapok egymásutánját. Azonban mégis különleges helyet foglal el szívünkben egy olyan alkalom, mely egy általunk jól ismert és szeretett emberhez kötődik, az ő életét és...
2019.10.16.
Október 6 Ostraván
Mindnyájan tanultunk és megéltük az eseményekhez kapcsolódó sokszínű kulturális értékek számos példáját, így marad fenn és válik szorosabbá a mai, ostravai magyar közösség is.
2019.09.27.
Babits Mihály: Messze, messze....
Bár a fesztiválok világát éljük, a brünni kisebbségek által tradicionálisan szeptemberben megrendezett Babylonfest sok szempontból különleges.
2019.05.08.
Magyar Film Napja
2019-ben, egy évvel a Magyar Film Napja emléknap meghirdetése után, a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetségének Brünni és Ostravai Helyi Egyesületei a Prágai Magyar Intézet támogatásával csatlakoztak az eseményhez.
2019.05.02.
Ostrava és környéki ifjúság
A kezdetben gyerekprogramként indult évi öt-hat programot mára valóban korosztályi megkötés nélkül kerül rendezik meg, és ez nemcsak annyit jelent, hogy a fiatal felnőtt vagy nagyszülő is ott marad a klubban a foglalkozás alatt, esetleg beszélget...
2019.03.29.
Prága
Idén 171. éve emlékezünk a nagy XIX. századi forradalmak sorában Európa szinten is meghatározó hazai forradalomra. Ez a történelmi távlat lehetővé tette, hogy az eseményeket sok szempontból vizsgáljuk, ismerjük meg és tegyük tanítását magunkévá.

Oldalak