Jelenlegi hely

csoke.krisztina

2017.01.31.
Magyar Közösség Napja Abrudbányán
2017 januárjától Abrudbánya is bekapcsolódik a Petőfi Program céltelepülései közé – ez alkalomból kérdeztem az Abrudbányai és Verespataki Magyar Kulturális Egyesület elnökét, Kopenetz Lórándot.
2016.12.28.
Oravicai magyarok
Krassó - Szörény megye szerény jövedelmű magyar családjai egészen február végéig számíthatnak a Resicabányai Református Egyházközség tagjai és a holland "Hulp Oost Europa" támogatásával vásárolt élelmiszer-adományokra.
2016.12.11.
Csendes Napok Resicabányán
Az év végéhez közeledve sokan érzik úgy, hogy kezdenek elfáradni a mindennapos rohanásban, és nincs igazán idejük a szellemi feltöltődésre. Egy kicsit megállni és magunkba nézni ugyanakkor rendkívül fontos a lelki egyensúlyunk megőrzéséhez, hogy...
2016.11.30.
Adventi koszorú hagyományos rózsaszín és lila színekkel
A Templom és Iskola Szórvány Egyesületnél idén sem maradhatott el az adventi koszorú készítése, melyhez az ünnepkör kezdetét megelőző szombaton gyűltek össze az érdeklődők a református parókián.
2016.11.24.
Néptáncbemutató
A tavalyi évhez hasonlóan idén is összegyűltek a resicabányai magyarok, hogy egy zenés, táncos összejövetelen mulathassanak barátaikkal, szeretteikkel.
2016.11.21.
Térkép
November 15-e a Magyar Szórvány Napja, amiről a resicai magyarok is megemlékeztek.
2016.11.16.
Népzenei délután Boksán
Kiss Ferenc idén másodszor látogatott Resicabányára, hogy játékával a helyieket szórakoztassa. Ez alkalommal azonban nem csak a megyeszékhely lakói örülhettek érkezésének: a citeraművész több más városban, Oravicán, Nándorhegyen és Boksánbányán is...
2016.11.02.
A Hóvirág Daloskör
Igazán színes programban lehetett része annak, aki ellátogatott a Havas Boldogasszony római katolikus templom nagytermébe október 29–én kora este, Resicabányán ugyanis az Idősek Napja alkalmából tartottak műsort a plébánián.
2016.10.09.
Emlékoszlop a boksánbányai temetőben
Boksánbányán és a megyeszékhelyen is sor került ünnepi megemlékezésekre a nemzeti gyásznapon.
2016.09.20.
Herkules szobra a régi központban
Notórius későn kelőként tartottam a szombat reggeli korai indulástól, de a herkulesfürdői kirándulás kétségkívül megérte a korai ébredést!

Oldalak